.

.
Για την σωστή καθημερινή ενημέρωσή σας!

Επίσχεση εργασίας στο νοσοκομείο της Νίκαιας για τις εφημερίες

Έχει υπογραφεί η απόφαση, απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Α. Ξανθός.


Σε επίσχεση εργασίας αποφάσισαν να προχωρήσουν από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Νικαίας, διεκδικώντας την εξόφληση των οφειλόμενων αμοιβών τους για δεδουλευμένες εφημερίες.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός ανέφερε την Τρίτη ότι έχει υπογραφεί από τους συναρμόδιους υπουργούς κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ), η οποία έχει αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο και αναμένεται η δημοσίευσή της σε ΦΕΚ τις προσεχείς ημέρες. «Συνεπώς, είναι εντελώς ανυπόστατες οι διαδόσεις ότι το ζήτημα παραμένει σε εκκρεμότητα, επειδή δήθεν η ρύθμιση καταβολής των εφημεριών θα γινόταν με τροπολογία, η οποία όμως απορρίφθηκε από το προεδρείο της Βουλής» τονίζει ο κ. Ξανθός.

Στην κοινή υπουργική απόφαση περιλαμβάνεται επίσης ο νέος τρόπος καταβολής των εφημεριών, ο οποίος είναι πολύ ταχύτερος από αυτόν που ίσχυε ως σήμερα, καθώς και η αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών των ετών 2012, 2013 και 2014 με εκταμίευση κονδυλίου ύψους 24 εκατ. ευρώ.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, καταβάλλει κάθε προσπάθεια έτσι ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη αποπληρωμή της υπερωριακής εργασίας που προσφέρεται στο ΕΣΥ. Επίσης, «εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στους νοσοκομειακούς γιατρούς και το υπόλοιπο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό που καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια, ώστε να κρατηθεί όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας».

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια :