.

.
Για την σωστή καθημερινή ενημέρωσή σας!

Αλλάζει το ωράριο των γιατρών του ΕΣΥ ο Βορίδης; Τι είπε στους γιατρούς


Ανατροπές στον τρόπο εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ φαίνεται ότι σχεδιάζει ο υπουργός υγείας Μάκης Βορίδης. 

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) ο υπουργός Υγείας άκουσε με προσοχή τα αιτήματα του κλάδου. 
Άκουσε για υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων, για απλήρωτες εφημερίες, για ελλείψεις υλικών και προσωπικού χωρίς να εκφράζει όμως ιδιαίτερες αντιρρήσεις. 

Θεωρείται άλλωστε τακτική του κ.Βορίδη να μην τοποθετείται κατ ευθείαν στα θέματα που του θέτουν οι εργαζόμενοι. 
Ωστόσο ο Μάκης Βορίδης αιφνιδίασε τους γιατρούς όταν άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει ο τρόπος εργασίας τους στα δημόσια νοσοκομεία. 

Σύμφωνα με τους γιατρούς ο κ.Βορίδης έθεσε θέμα κυκλικού ωραρίου των νοσοκομειακών γιατρών, επικαλούμενος σχετική πίεση από την τρόϊκα.
Κάτι βέβαια που βρίσκει κάθετα αντίθετο τον κλάδο ο οποίος περιμένει ακόμη να αποπληρωθεί εφημερίες που έχουν πραγματοποιηθεί. 

Όμως οι προθέσεις Βορίδη διεφάνησαν αμέσως καθώς ξεκαθάρισε ότι τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ θα προωθηθούν κανονικά και όπου θα μπορούν να απασχολούνται όσοι χειρουργοί το επιθυμούν.
Όπως όλα δείχνουν στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζει να τροποποιήσει όλο τον τρόπο λειτουργίας των νοσοκομειακών γιατρών. 

Ο κλάδος βρίσκεται σε αναμονή καθώς την Τετάρτη 2 Ιουλίου θα συναντηθεί με τον κ.Βορόδη και η Ομοσπονδία (ΟΕΝΓΕ) όπου θα τεθούν εκ νέου τα θέματα. 
Πάντως η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε συνελεύσεις ανά νοσοκομείο για ενημέρωση και αγωνιστικές αποφάσεις.

Πηγή: healthreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :