.

.
Για την σωστή καθημερινή ενημέρωσή σας!

Ηλεκτρονικός Φάκελος Ασθενών - Παρουσίαση του Παθολογικού Ιατρικού Φακέλου 3.x

Εδώ θα βρείτε μία εκτενέστατη παρουσίαση του προγράμματος. Για τυχόν απορίες και σχόλια μπορείτε να τα γράψετε εδώ: http://ekonstadoudakis.blogspot.com/2010/11/blog-post_4559.html
Αναφορικά με τις εικόνες που έχω επισυνάψει, εάν θέλετε να τις δείτε καλύτερα, κάντε κλικ πάνω τους.


Το πρόγραμμα όταν ξεκινάει βλέπετε την εξής εικόνα. Ανάλογα με την έκδοση που έχετε, θα αναγράφει και το τι είναι το πρόγραμμα. Εδώ βλέπετε την έκδοση του παθολόγου.

Για να μπορέσετε να μπείτε στο κυρίως πρόγραμμα, πρέπει να εισάγετε σωστά το κωδικό ασφαλείας. Ο χρόνος που σας δίνετε είναι 60 sec, χρόνος υπεραρκετός για να το καταφέρετε. Βέβαια, εάν δεν τον ξέρετε, είναι αδύνατον να το σπάσετε, αφού είναι καταχωρημένος βαθιά μέσα στον κώδικα του προγράμματος. Αυτό σας δίνει ασφάλεια ότι κανένας δεν θα δει τίποτα, εκτός εάν το θέλετε. Εάν δεν γράψετε τον σωστό κωδικό στον απαιτούμενο χρόνο, το πρόγραμμα κλείνει αυτόματα.

Αφού βάλετε τον σωστό κωδικό, θα έχετε πια πλήρη πρόσβαση στο πρόγραμμα. Πρώτη μας δουλειά είναι να μπούμε μέσα στην κατάσταση των ασθενών μας. Αυτό γίνεται πατώντας το κουμπί που λέει Στοιχεία Ασθενών

Στην καρτέλα που μας εμφανίζεται εισάγουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία του ασθενούς μας. Τα στοιχεία που έχουν τον κόκκινο αστερίσκο είναι υποχρεωτικά. Αφού τελειώσουμε με την εισαγωγή τους, πατάμε το κουμπί που είναι κάτω δεξιά που μοιάζει με τικ. Από εκεί και πέρα, μπορούμε να περιηγηθούμε στο υπόλοιπο πρόγραμμα από το μενού που βρίσκεται στο κάτω μέρος της καρτέλας μας, πάντα για τον ασθενή μας, εύκολα, γρήγορα και άνετα, ανάλογα με το τι θέλουμε να κάνουμε και να δούμε. Ας τα πάρουμε λοιπόν ένα - ένα να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.
Πατάμε αρχικώς το κουμπί λέει Εξετάσεις αίματος/ούρων. Μας εμφανίζεται η εξής καρτέλα, απ' όπου μπαίνουμε στα αντίστοιχα υπομενού.



Από εδώ διαλέγουμε αρχικώς το κουμπί που λέει Γενική αίματος. Βλέπουμε την εξής καρτέλα. Όταν πάμε να εισάγουμε μία παθολογική τιμή, αμέσως αλλάζει το χρώμα του πλαισίου που γράφουμε το νούμερο. Εάν είναι φυσιολογικό, δεν υπάρχει καμία αντίδραση από το πρόγραμμα. Αυτά μπορείτε να τα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Αφού τελειώσουμε με την εισαγωγή των όποιων στοιχείων, πατάμε το βελάκι προς τα αριστερά που είναι πάνω δεξιά, ώστε να γυρίσουμε ένα επίπεδο πίσω. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε παντού, σε όλο το πρόγραμμα. Επόμενη επιλογή είναι τα Βιοχημικά. Εκεί όπως και στην γενική αίματος, με παθολογική τιμή αλλάζει το χρώμα του πλαισίου.


Επόμενη επιλογή μας είναι Άλλες εξετάσεις αίματος. Στην καρτέλα που μας εμφανίζεται, εισάγουμε ότι στοιχεία ξέρουμε για τον ασθενή μας.


Τελευταία είναι η καρτέλα σχετικά με τα Ούρα.


Γυρνώντας πίσω στην καρτέλα με τα στοιχεία του ασθενούς, επιλέγουμε το Ιστορικό συγγενών. Στην καρτέλα που μας εμφανίζεται εισάγουμε όποιο στοιχεία μπορεί να μας φανεί χρήσιμο σχετικά με το ατομικό κληρονομικό και κληρονομικές παθήσεις.


Τώρα είναι ώρα να κάνουμε και μερικές ερωτήσεις στον ασθενή μας. Καταχωρήστε το ατομικό αναμνηστικό (ιστορικό), εύκολα, απατώντας σε μερικές ερωτήσεις με την μορφή ναι/όχι. Οι ερωτήσεις αυτές καλύπτουν το 90% περίπου των περιπτώσεων που μπορεί να συναντήσετε. Εάν πάλι ο ασθενής σας είναι στο υπόλοιπο 10%, υπάρχει χώρος για χειρόγραφη εισαγωγή στοιχείων, ώστε να μην σας ξεφύγει τίποτα.







Καλό όμως είναι να ξέρετε και τι φάρμακα παίρνει. Υπάρχει ειδική καρτέλα που μπορείτε να τα καταχωρήσετε. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να καταχωρήσετε και τυχόν εμβόλια, εάν ο ασθενής είναι πιο νεαρής ηλικίας. Στην σελίδα με τα εμβόλια, έχει καταχωρηθεί πότε πρέπει να είναι η επόμενη δόση.


Το πρόγραμμα σας δίνει την δυνατότητα εισαγωγής εικόνων (x-ray, CT, MRI, MRCP, κτλ) σε ψηφιακή μορφή. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να κρατάτε ένα αρχείο για το πως εξελίσσετε ο ασθενής σας απεικονιστικά.




Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε και να εισάγετε βίντεο από κάποια εξέταση που έχει κάνει (CT αγγειογραφία, κολονοσκόπηση, επέμβαση, κτλ).


Βγαίνοντας στην καρτέλα του ασθενούς πάλι και πατώντας Επίσκεψη στο ιατρείο, εισάγετε ότι είδατε την ημέρα που σας επισκέφτηκε ο ασθενής σας, όπως ταυτόχρονα βλέπετε και πότε άλλοτε σας έχει επισκεφτεί.


Γυρνώντας στο κεντρικό μενού και επιλέγοντας Στατιστικά Ιατρείου, μπορούμε να δούμε την ημερήσια κίνηση των ασθενών μας, με τις τυχόν παρατηρήσεις που γράψαμε για αυτούς.


Το πρόγραμμα σας δίνει την δυνατότητα εξαγωγής στατιστικών στοιχείων. Χρησιμοποιώντας τους ασθενείς που έχετε δει και ανάλογα με τα στοιχεία που του εισάγετε, μπορείτε να αποκομίσετε χρήσιμα στατιστικά στοιχεία για την κίνηση του ιατρείου σας, που θα μπορούσατε να τα χρησιμοποιήσετε ακόμα και σε μελέτες.


Το πρόγραμμα μπορεί να εξάγει τα στοιχεία σε αρχείο excel για περαιτέρω επεξεργασία ή σε χαρτί κατευθείαν.

Άλλη μία βασική δυνατότητα του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός αντιγράφου  ασφαλείας. Με τον τρόπο αυτό δεν θα χάσετε ποτέ όλη την πολύτιμη δουλειά που έχετε κάνει.










Περιμένω σχόλια και απόψεις σχετικά με τον Ηλεκτρονικό Φάκελο Ασθενών. Μην ξεχνάτε την δοκιμαστική έκδοση μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ και το πρόγραμμα μπορείτε να το αποκτήσετε από εδώ.

Σημ. Για να μπορεί να τρέξει η νέα έκδοση (πλήρης ή DEMO), ΠΡΕΠΕΙ να έχει γίνει  πλήρης εγκατάσταση της Access στον υπολογιστή σας. Συγκεκριμένα, πρέπει να υπάρχει το αρχείο capicom.dll στον φάκελο c:\Windows\system32, αλλιώς δεν θα μπορείτε να μπείτε μέσα στην εφαρμογή. Στην περίπτωση που δεν το έχετε το αρχείο αυτό, θα πρέπει να κατεβάσετε αυτό το αρχείο και να το κάνετε εγκατάσταση

Το username/password της δοκιμαστικής έκδοσης είναι demo / demo με μικρά γράμματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :