.

.
Για την σωστή καθημερινή ενημέρωσή σας!

Ογκολογικός Ιατρικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Ασθενών v 1.0a

Στα πλαίσια διαφοροποίησης και εξατομίκευσης του Ηλεκτρονικού Ιατρικού Φακέλου Ασθενών, με την βοήθεια συναδέλφων, δημιουργήθηκαν εξειδικευμένες εκδόσεις του προγράμματος για παθολογικές ειδικότητες. Εδώ θα σας παρουσιάσω τις επιπλέον δυνατότητες του Ογκολογικού Ιατρικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Ασθενών.

Ο Ογκολογικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Ασθενών, φτιάχτηκε έτσι ώστε να δίνει στον κάθε ογκολόγο την πλήρη εικόνα της όλης πορείας των ασθενών του. Στην βασική του μορφή δεν διαφοροποιείται από την πλήρη έκδοση του Ηλεκτρονικού Φακέλου Ασθενών, που παρουσίασή του μπορείτε να δείτε εδώ. Τα επιπλέον στοιχεία που περιέχει είναι τα εξής:


 Έχει προστεθεί στην κεντρική καρτέλα του ασθενούς με τα δημογραφικά του στοιχεία, απευθείας πρόσβαση στις χημειοθεραπείες που έχει κάνει ο ασθενής. Η θεραπεία αυτή διαφοροποιείται από την λοιπή φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει ο ασθενής για πιθανά άλλα νοσήματα, αφού αυτό είναι το κύριο πράγμα που ενδιαφέρει ένα ογκολόγο για την πορεία νόσου του ασθενούς του.


Οι χημειοθεραπείες είναι σε μορφή λίστα που περιλαμβάνει την ημερομηνία χορήγησης της θεραπείας, το είδος της χημειοθεραπείας που έκανε ο ασθενής, την ακριβή φαρμακευτική αγωγή που έλαβε και εάν υπήρξαν κάποιες επιπλοκές ή όχι. Σε μία καρτέλα υπάρχει η δυνατότητα να δούμε όλη την αγωγή που έχει λάβει, συγκεντρωτικά, εύκολα, γρήγορα, χωρίς να ψάχνουμε αριστερά-δεξιά τι έχει λάβει και εάν έχει εμφανίσει ποτέ κάτι.


Στην καρτέλα με τις εξετάσεις αίματος, έχει προστεθεί η δυνατότητα να προσθέσετε επιπλέον καρκινικούς δείκτες που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα


Στην καρτέλα όπου υπάρχει η γενική αίματος, έχει προστεθεί η δυνατότητα να βλέπετε εάν ο ασθενής σας δεν είναι ουδετεροπενικός, οπότε η εικόνα που θα βλέπετε στα ουδετερόφιλα θα είναι έτσι

αν θα έχει μερική ουδετεροπενία


ή απόλυτη, οπότε αναλόγως να δείτε εάν θα προβείτε σε θεραπεία ή άλλη αντιμετώπιση.

Ογκολογικός Ιατρικός Φάκελος Ασθενών v1.0a:  Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει την δυνατότητα αλλαγής του κωδικού εισόδου, δυνατότητα που εντάχθηκε τις τελευταίες ημέρες

Σημ. Για να μπορεί να τρέξει η νέα έκδοση (πλήρης ή DEMO), ΠΡΕΠΕΙ να έχει γίνει  πλήρης εγκατάσταση της Access στον υπολογιστή σας. Συγκεκριμένα, πρέπει να υπάρχει το αρχείο capicom.dll στον φάκελο c:\Windows\system32, αλλιώς δεν θα μπορείτε να μπείτε μέσα στην εφαρμογή. Στην περίπτωση που δεν το έχετε το αρχείο αυτό, θα πρέπει να εγκαταστήσετε αυτό το αρχείο για να μπορεί να τρέξει το πρόγραμμα σωστά. Επίσης εάν αντιμετωπίζεται πρόβλημα στην σελίδα που πρέπει να εισάγετε τον κωδικό, σημαίνει ότι σας λείπει ακριβώς αυτή η βιβλιοθήκη και θα πρέπει να την εγκαταστήσετε.

Demo του προγράμματος μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ
 (Username: Demo - Password: demo)

Στο demo δεν μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό, δεν μπορείτε να κάνετε backup, ούτε να εισάγετε στοιχεία από παλιότερη έκδοση. Το πρόγραμμα κατ' άλλα είναι πλήρως λειτουργικό, με δυνατότητα εγγραφής μέχρι και 4 ασθενών.


Δεν υπάρχουν σχόλια :