.

.
Για την σωστή καθημερινή ενημέρωσή σας!

Αλεξιάδης: Πιστωτική κάρτα και για την επίσκεψη στον γιατρό

Προσανατολιζόμαστε στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου μόνο με χρήση «πλαστικού χρήματος» δηλώνει ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ

Στο σχέδιο της κυβέρνησης για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου το 2016 μόνο με χρήση πλαστικού χρήματος αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Όπως εξήγησε ενώ για το 2015 θα ισχύσει η συλλογή αποδείξεων, το 2016 θα υπάρξουν
αλλαγές με βασικότερη τον προσανατολισμό του ΥΠΟΙΚ για «χτίσιμο» του αφορολόγητου μόνο με χρήση πλαστικού χρήματος «ή μέσω χρεωστικής, πιστωτικής κάρτας ή μέσω τραπεζικών συναλλαγών».

Παράλληλα είπε ότι στις σκέψεις του υπουργείου είναι μόνο με αυτόν τον τρόπο να αναγνωρίζονται άλλες δαπάνες όπως αυτές για ιατρικές επισκέψεις.

Εξήγγειλε, επίσης, ότι σε ορισμένες κατηγορίες γιατρών - χωρίς να διευκρινίσει σε ποιες - η χρήση πιστωτικών καρτών θα γίνει υποχρεωτική και σε άλλες προαιρετική. «Δεν νομίζω ότι οι γιατροί που ανταποκρίθηκαν στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα δυσκολευθούν με το μηχάνημα» είπε ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Για να προχωρήσει, μάλιστα, η εφαρμογή του μέτρου είπε ότι το υπουργείο εξετάζει την παροχή κινήτρων τόσο σε πολίτες όσο και σε επιχειρήσεις.

Ζήτησε, τέλος, από τις τράπεζες να γίνουν πιο λογικές στην προμήθεια 2% που ζητούν για τα μηχανήματα χρήσης πιστωτικών καρτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :