.

.
Για την σωστή καθημερινή ενημέρωσή σας!

Οι δημόσιες δομές υγείας στο επίκεντρο της συνάντησης Κουρουμπλή - Σουλτς

Η πρόταση του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, για τη στήριξη των δημοσίων δομών υγείας της χώρας, βρέθηκε στο επίκεντρό της συντάντησής του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, χθες στις Βρυξέλλες. Σήμερα, ο κ. Κουρουμπλής συναντάται με τον  Επίτροπο Υγείας και Προστασίας Καταναλωτών, Βαϊτενις Αντριουκάιτις.

Συγκεκριμένα, ο έλληνας υπουργός Υγείας, κατά τη διάρκεια της 45λεπτης συντάντησης που είχε με τον κ. Σουλτς, του παρουσίασε
την ελληνική πρόταση για στήριξη του ΕΣΥ ώστε αυτό να παρέχει υπηρεσίες Υγείας σε όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις, και από την άλλη πλευρά να δώσει την ευκαιρία σε ανέργους επαγγελματίες υγείας για ένα 24μηνο απασχόλησης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας.

Ο κ. Σουλτς διαβεβαίωσε τον κ. Κουρουμπλή ότι ο Ζαν Κλοντ Γιουνκερ έχει δώσει ήδη εντολή στους αρμόδιους Επιτρόπους να συσταθεί Ομάδα Εργασίας προκειμένου να εξεταστεί ενδελεχώς η κατατεθείσα πρόταση του. Επίσης ο κ. Σουλτς ανέφερε ότι θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι να μην υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ σε ευαίσθητους τομείς, όπως τα φάρμακα, η ενέργεια καθώς και περαιτέρω περικοπές στις χαμηλές συντάξεις.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις, ο κ. Σουλτς μεταξύ άλλων τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί λύση, ενώ εξέφρασε το ενδιαφέρον του ιδίου καθώς και του πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την πρόταση του έλληνα υπουργού Υγείας για την εξεύρεση λύσης και συμφωνίας. Παράλληλα ζήτησε από τον κ. Κουρουμπλή να μεταφέρει προσωπικά στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μήνυμα καλής διάθεσης για συνεννόηση. 

Εν συνεχεία ο κ. Κουρουμπλής συναντήθηκε με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο και την Επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μάριαν Θίσσεν, προκειμένου να τους ενημερώσει για την πρότασή του, τονίζοντας ότι δεδομένων των προβλημάτων που υφίστανται στις δομές του συστήματος Υγείας, επιβάλλεται η προάσπιση του αγαθού της ανθρώπινης ζωής να υπερβαίνει τους όποιους κανονισμούς. 

Τέλος, ο υπουργός συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος υπογράμμισε ότι είναι θετικό που έλληνες υπουργοί πραγματοποιούν συναντήσεις με ευρωπαίους αξιωματούχους, χτίζοντας κλίμα αμοιβαίας συνεννόησης και εμπιστοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :