.

.
Για την σωστή καθημερινή ενημέρωσή σας!

Διοικητές νοσοκομείων ακόμα και χωρίς πτυχίο! Πως ξηλώνονται οι παλιοί! Όλο το παρασκήνιο

Τη…μαγική συνταγή να απομακρύνει όλους τους διοικητές των νοσοκομείων χωρίς να δώσει αποζημίωση, αλλά και για να προσλάβει νέους δικούς του, ακόμη και χωρίς ….πτυχίο, φαίνεται πως βρήκε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, έπειτα από σχετικές πιέσεις και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας κατέληξε στο πως θα απολύσει τους «γαλαζοπράσινους» διοικητές, που είχε διορίσει η προηγούμενη κυβέρνηση και οι οποίοι προτίθενται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις.

Ειδικότερα όπως λένε έγκυρες πηγές, η
ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται να προχωρήσει στην κατάργηση των οργανικών θέσεων των διοικητών των νοσοκομείων θεσμικά, αφήνοντας μόνο τις θέσεις των προέδρων των Δ.Σ. των νοσοκομείων στους οποίους και θα μεταβιβάσει όλες τις αρμοδιότητες των διοικητών. Να σημειωθεί ότι σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία οι διοικητές είναι και πρόεδροι των Δ.Σ.

Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να απομακρύνει τα «γαλαζοπράσινα» στελέχη χωρίς να χρειαστεί να καταβάλει αποζημιώσεις. Και αυτό διότι με βάση το Σύνταγμα ένας δημόσιος υπάλληλος μπορεί να απολυθεί χωρίς αποζημίωση, μόνο εάν καταργηθεί η οργανική του θέση.

Πρόεδροι και χωρίς …πτυχία!
Στις περιπτώσεις των διοικητών των νοσοκομείων – όπως εξηγούσαν ειδικοί – προβλέπεται με βάση τη δημοσιοϋπαλληλική διάρθρωση, ειδική θέση (ΕΘ1) και τα πρόσωπα είναι μετακλητά. Σε κάθε νοσοκομείο δημιουργείται μια τέτοια θέση. Με την κατάργησή της μπορούν αυτομάτως να διορισθούν νέοι πρόεδροι των Διοικητικών Συμβουλίων των Νοσοκομείων.

Και το ζήτημα είναι πως μπορούν να διορισθούν χωρίς καμία διαδικασία και μάλιστα δεν προβλέπεται και κανένα προσόν. Άλλωστε το πτυχίο αποτελεί βασικό κριτήριο μόνο για τους διοικητές και όχι για τους προέδρους των Δ.Σ.

Με τον τρόπο αυτό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα διορίσει κατά τα πρότυπα της δεκαετίας του ΄90, μόνο νέους προέδρους χωρίς διοικητές και οι οποίοι βεβαίως θα είναι της αρεσκείας της. Μάλιστα δε θα χρειάζεται να διαθέτουν και κανένα ειδικό προσόν αφού δεν προβλέπεται από το νόμο.

Έτσι κερδίζουν με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, καθώς δε θα χρειαστεί να αξιοποιηθεί και η λίστα των επιλαχόντων διοικητών, που είχαν εγκριθεί από την επιτροπή αξιολόγησης και προβλεπόταν από το σχετικό νόμο του Άδωνι Γεωργιάδη.

Όσο για τις αμοιβές των νέων προέδρων των Δ.Σ., όπως έλεγαν καλά γνωρίζοντες, αυτές θα προσδιορισθούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr πάντως αναφέρουν πως ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, εκφράζει έντονες διαφωνίες σχετικά με το διορισμό προσώπων χωρίς ποιοτικά κριτήρια, αλλά οι πιέσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως υπερίσχυσαν.

Η όλη διαδικασία πάντως αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του μήνα, ώστε ο διορισμός των νέων στελεχών-προέδρων να γίνει με διαδικασίες εξπρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :