.

.
Για την σωστή καθημερινή ενημέρωσή σας!

Το παθητικό κάπνισμα βλάπτει την ψυχική υγεία των παιδιών

Το παθητικό κάπνισμα δεν βλάπτει τα παιδιά μόνο παθολογικά. Τα παιδιά που είναι εκτεθειμένα στο τσιγάρο μέσω των γονιών τους έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ψυχικές διαταραχές. Αυτό τουλάχιστον έδειξε νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.

Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή «Miller» του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, μελέτησαν στοιχεία από 2.357 γονείς παιδιών από
4 έως 12 ετών που είχαν πάρει μέρος τη μελέτη Spanish National Health Interview Survey για το διάστημα 2011-2012.

Οι γονείς συμπλήρωσαν και ερωτηματολόγια σχεδιασμένα να αποτιμήσουν την ψυχική υγεία των παιδιών. Από τις απαντήσεις των γονέων προέκυψε ότι το 7% των παιδιών ήταν παθητικοί καπνιστές για τουλάχιστον μια ώρα κάθε ημέρα και το 4,5% για περισσότερο μια ώρα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Tobacco Control, έδειξαν πως τα παιδιά που είναι παθητικοί καπνιστές έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν ελλειμματική προσοχή και υπερκινητικότητα. Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα, το 8% των παιδιών είχε κάποια πιθανή ψυχική διαταραχή.

Όπως είπε η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Alicia Padron τα παιδιά που ξεπερνούσαν την μια ώρα έκθεσης στον καπνό του τσιγάρου είχαν τριπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν ελλειμματική προσοχή και υπερκινητικότητα ενώ ο κίνδυνος τριπλασιαζόταν επίσης όταν τα παιδιά γίνονταν παθητικοί καπνιστές για περισσότερο από μια ώρα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :