.

.
Για την σωστή καθημερινή ενημέρωσή σας!

Έπεσα και εγώ για ύπνο'. Το παγκόσμιο 'κίνημα' γιατρών προς υπεράσπιση συναδέλφου τους

Η ανάρτηση σε blog ειδικευόμενης γιατρού να κοιμάται στο γραφείο της κατά την εφημερία και η σκληρή κριτική εναντίον της, προκάλεσε την άμεση αντίδραση γιατρών από όλο τον κόσμο (pics)

Το επάγγελμα του γιατρού είναι ίσως από τα πιο δύσκολα και στρεσογόνα στον κόσμο. Από την άλλη υπάρχει και η συνήθης πρακτική, που τελικά δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, οι γιατροί και ειδικά οι ειδικευόμενοι γιατροί να δουλεύουν εξαντλητικά και να βρίσκονται σε εφημερία ατελείωτες ώρες. Μια νέα γιατρός από το Μεξικό λοιπόν έγειρε στο γραφείο της και αποκοιμήθηκε.


Για κακή της τύχη, κάποιος ασθενής έβγαλε φωτογραφίες, οι οποίες και αναρτήθηκαν σε blog της χώρας με οξείς χαρακτηρισμούς. Συγκεκριμένα διαβάζουμε στο BBC πως ο/η blogger έγραφε: "Γνωρίζουμε πως είναι μια κοπιαστική δουλειά, όμως οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τη δουλειά τους. Υπάρχουν δεκάδες ασθενείς που χρειάζονται προσοχή".

Το γάντι της πρόκλησης σήκωσε πρώτος Μεξικανός γιατρός που άκουσε την ιστορία και ανήρτησε μια φωτογραφία του να κοιμάται και έγραφε: "Έπεσα και εγώ για ύπνο μετά από μια, δύο, τρεις ακόμη και τέσσερις εγχειρίσεις ασθενών σε μόλις μια βάρδια" σημείωνε και δημιουργούσε ένα hashtag που έγινε το μότο της αντίδρασης των γιατρών. #YoTambienMeDormi (έπεσα κι εγώ για ύπνο).

Ο γιατρός Juan Carlos μίλησε στο BBC αργότερα και ανέφερε πως θέλησε να "παραθέσει τις διαφορές μεταξύ των δικαιωμάτων των γιατρών και των δικαιωμάτων των ασθενών". "Σαν γιατρός στο Μεξικό, είναι παράνομο να παίρνω φωτογραφίες χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεσή τους, ακόμη και για ιατρικούς σκοπούς. Αλλά ένα ασθενής μπορεί να φωτογραφήσει έναν γιατρό, με μοναδικό σκοπό να πλήξει την φήμη μας".

Σύντομα δεκάδες χιλιάδες γιατροί από όλο τον κόσμο ακολούθησαν το παράδειγμά του και πόσταραν από τους λογαριασμούς τους ανάλογες φωτογραφίες τους, για να δείξουν πόσο κουραστική μπορεί να είναι η δουλειά τους και πως έχουν ανάγκη από ξεκούραση και κυρίως... κατανόηση. Σύμφωνα με το BBC 17.000 άνθρωποι δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους ειδικευόμενους στο twitter και αρκετές χιλιάδες στο facebook.

Λευτέρης Σαββίδης
Μάϊος 20 2015 19:02

Φωτογραφίες από το borepanda.com
Αυτή είναι μία από τις φωτογραφίες της ειδικευόμενης που "συνελήφθη" να κοιμάται και αναστήθηκε στο μεξικανικό blog













Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :