.

.
Για την σωστή καθημερινή ενημέρωσή σας!

Εξαφανίστηκαν τα ένσημα χιλιάδων γιατρών

Εξαφανίστηκαν τα ένσημα χιλιάδων γιατρών

Πρωτοφανείς καταστάσεις αντιμετωπίζουν γιατροί και υγειονομικοί των οποίων οι φάκελοι εμφανίζονται ελλιπείς.



Ανασφάλιστοι ξαφνικά, εμφανίζονται χιλιάδες γιατροί και λοιποί υγειονομικοί (φαρμακοποιοί, κτηνίατροι) καθώς στοιχεία του φακέλου τους στον ασφαλιστικό φορέα που τους καλύπτει (ΤΣΑΥ) λείπουν ή έχουν εξαφανιστεί.

Αρκετοί από αυτούς διαπιστώνουν έκπληκτοι την εκκρεμότητα όταν χρειαστούν κάποια θεώρηση ή ασφαλιστική ενημερότητα. Οι υπηρεσίες του Ταμείου τους καλούν να φέρουν πιστοποιητικά προϋπηρεσίας, τα οποία ενδέχεται να αφορούν αγροτικό ή εργασία πριν από 20 έως και 40 χρόνια!

Η ανωμαλία φαίνεται ότι έχει συμβεί κατά τη μεταφορά του χειρόγραφου αρχείου σε ψηφιακή βάση.
Οι γιατροί έχουν κυριολεκτικά ξεσηκωθεί, απειλώντας ακόμα και με μηνύσεις για απώλεια δημοσίων εγγράφων. Ο πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ), στο οποίο ανήκει πλέον το ΤΣΑΥ, εκτιμά ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση:

«Δεν αποκλείεται με το πέρασμα των χρόνων και εξαιτίας του ότι το σύστημα βασιζόταν σε χειρόγραφους φακέλους, κάποια πιστοποιητικά να έχουν παραπέσει» ανέφερε ο κ. Αντώνης Σελλιανάκης και συνέχισε:

«Δεν είναι αυτός ο κανόνας. Σε πολλές περιπτώσεις οι γιατροί ξεχνούν να φέρουν στο Ταμείο το χαρτί από το αγροτικό τους ή άλλη προϋπηρεσία. Η προηγούμενη διοίκηση του ΕΤΑΑ πήρε την απόφαση να τους ζητήσει επικαιροποίηση των φακέλων τους προκειμένου να συγκεντρωθούν όσα πιστοποιητικά δεν υπάρχουν. Την πολιτική αυτή στηρίζει και η παρούσα διοίκηση.



Πηγή: http://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :