.

.
Για την σωστή καθημερινή ενημέρωσή σας!

Πολυνομοσχέδιο Γεωργιάδη- Απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ

Τον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, κατά το πρότυπο των απογευματινών ιατρείων, προβλέπει πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας.

Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται επίσης ανακατανομή των κλινών με βάση τις ανάγκες, συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αρχής γενόμενης από τους τομείς καθαριότητας και σίτισης των νοσοκομείων, καθώς και η δημιουργία ενιαίου συντονιστή των διακομιδών στο ΕΣΥ που θα υπάγεται στο ΕΚΑΒ.

Στο πλαίσιο δημιουργίας του ενιαίου συντονιστή διακομιδών, προβλέπεται οι οδηγοί των δημόσιων νοσοκομείων να τεθούν από τον επόμενο μήνα σε διαδικασία διαθεσιμότητας-κινητικότητας.


Αλλαγές προβλέπονται και στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, με βάση τις διακομιδές και τις νοσηλείες ασθενών. Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, κάθε περιστατικό που φεύγει από ένα νοσοκομείο θα χρεώνεται στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου αποστολής, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα νοσοκομεία «ΚΑΤ» και «Ευαγγελισμός», που δέχονται κάθε εβδομάδα τουλάχιστον 50 περιστατικά το καθένα από νοσοκομεία της περιφέρειας.

Ο υπουργός, μιλώντας προς τους διοικητές, τόνισε ότι μέλημά τους πρέπει να είναι η μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών και η καλύτερη εξυπηρέτησή τους, η παρακολούθηση της ροής των ληξιπρόθεσμων οφειλών και η διαφάνεια των διαγωνισμών, ενώ εξήρε το μέτρο της αξιολόγησης ως εργαλείο συνεχούς βελτίωσης των ιδίων αλλά και των υπηρεσιών υγείας.

«Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της πορείας των νοσοκομείων μήνα-μήνα» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν και οι διοικήσεις νοσοκομείων που διακρίθηκαν για το έργο τους. Πρόκειται για τις διοικήσεις των νοσοκομείων της Αθήνας Σωτηρία, Ερυθρός Σταυρός, Ασκληπιείο, Αττικόν, Αλεξάνδρα, το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και το Χατζηκώστα. Επίσης, τα νοσοκομεία Ξάνθης, Καρπενησίου, Αμαλιάδας, Έβρου και Μεσολογγίου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δημοσίευση σχολίου