.

.
Για την σωστή καθημερινή ενημέρωσή σας!

Το μαρτύριο των γιατρών από τον Άδωνι - την Τρίτη συζητείται η διαθεσιμότητα

Σε νέο μαρτύριο υποβάλλει τους γιατρούς ο υπουργός Υγείας  κ. Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς  τα άρθρα που αφορούν στην διαθεσιμότητα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, θα συζητηθούν σε νέα ονομαστική ψηφοφορία την ερχόμενη Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στην Βουλή.

Ουσιαστικά δηλαδή, το πιο σοβαρό και καθοριστικό κομμάτι του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας- το οποίο προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων και έσυρε σχεδόν τρεις μήνες τους γιατρούς σε απεργίες- παίρνει παράταση και ταυτόχρονα η αγωνία του ιατρικού κλάδου κορυφώνεται.


Οι γιατροί όμως, δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια, καθώς είναι κοινό μυστικό, ότι ετοιμάζονται για προσφυγές και νομικές διαδικασίες, καθώς όπως αναφέρουν, είναι παράνομο να γίνεται τόσο δυσχερής μεταβολή των εργασιακών συνθηκών. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σήμερα  στις 10.30 στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποιούν και πάλι οι γιατροί και συγκεκριμένα ο Σύλλογος Επιστημονικού και Υγειονομικού Προσωπικού (ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Αττικής) στο ξενοδοχείο Ττιτάνια.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται βέβαιο ότι θα υπερψηφιστεί και επί των  άρθρων το θέμα της διαθεσιμότητας, καθώς αποδείχθηκε ότι κάμφθηκαν οι αντιστάσεις όλων των συμπολιτευόμενων βουλευτών, που εξέφρασαν αρχικά αντιρρήσεις.

 Χθες, το επίμαχο νομοσχέδιο παρότι συγκέντρωσε πάνω του άπειρα πύρινα βέλη, όχι μόνο από τον ιατρικό κλάδο αλλά και από τα πολιτικά κόμματα,  ψηφίστηκε επί της Αρχής του και στηρίχθηκε από την πλειοψηφία της Βουλής, με 151 ναι και 119 όχι.

 

 Ο κ. Γεωργιάδης επίσης, προχώρησε και σε κάποιες νομοτεχνικές βελτιώσεις άρθρων του νομοσχεδίου, με τις οποίες παρέχεται η δυνατότητα και στους γιατρούς ειδικοτήτων (εκτός από τους οικογενειακούς) να παραπέμπουν σε νοσοκομεία τους ασθενείς, για δευτεροβάθμια περίθαλψη. Επιπλέον, υπουργός απέσυρε το άρθρο του νομοσχεδίου που αφορούσε το καθεστώς λειτουργίας των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας προκειμένου να μελετηθεί πιο ενδελεχώς όπως είπε το ζήτημα, από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των Κομμάτων. Όπως δήλωσε, η διάταξη θα κατατεθεί εκ νέου, σε άλλο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας την ερχόμενη εβδομάδα. Πάντως έκανε σαφές, ότι δυνατότητα δημιουργίας μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας θα έχει και το Δημόσιο.

Πηγή: ΟnMed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :