.

.
Για την σωστή καθημερινή ενημέρωσή σας!

Ο Σαμαράς «άδειασε» τον Άδωνι για τους χειρισμούς του

Με εντολές του πρωθυπουργού προς τον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τους εκπροσώπους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γ. Πατούλη.

Ο κ. Σαμαράς έδωσε εντολή στον υπουργό Υγείας να χειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θέμα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μέχρι σήμερα οι χειρισμοί του κ. Γεωργιάδη δεν ήταν και οι πιο επιτυχημένοι. Το γεγονός αυτό δε, ευθύνεται κατά πολύ, για το αδιέξοδο που επήλθε με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και τη συνεχιζόμενη απεργία τους. Η παρέμβαση του πρωθυπουργού κρίθηκε αναγκαία, καθώς ο υπουργός Υγείας φέρεται να επέδειξε αδυναμία αντιμετώπισης των ζητημάτων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις κατευθυντήριες οδηγίες του κ. Σαμαρά, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν θα χάσουν τη δουλειά τους, ωστόσο η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει. Η διαδικασία της κινητικότητας θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο και θα εκτιμηθεί σε χρηματοοικονομική βάση το κόστος των αποδοχών των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Κατά τη συνάντηση, που διήρκησε σχεδόν 2 ώρες, οι γιατροί εξέθεσαν στον πρωθυπουργό τα ζητήματα που προκύπτουν από τις βίαιες αλλαγές στο σύστημα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και τον ΕΟΠΥΥ και ο πρωθυπουργός σημείωσε με έμφαση ότι θα πρέπει να γίνει διάλογος με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και τους κάλεσε να σταματήσουν την απεργία.

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :