.

.
Για την σωστή καθημερινή ενημέρωσή σας!

Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα τα νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα, Τετάρτη, νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και προνοιακές μονάδες, μετά την απόφαση των ομοσπονδιών των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για από κοινού 24ωρη απεργία.
Συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας. Μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου παρατείνουν την απεργία τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι διεκδικούν τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, αφού όπως υποστηρίζουν «τα μέτρα που προωθούνται έχουν σαφέστατη τάση την ιδιωτικοποίηση μεγάλου μέρους της λειτουργίας των νοσοκομείων».

Παράταση της απεργίας τους μέχρι και 19 Δεκεμβρίου αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναπροσδιορισμού της στάσης τους, αν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στην ειδική συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής την Τετάρτη καταθέσει πρόταση για έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση, συνοδευόμενη από τη ρητή ανάκληση των δηλώσεών του περί απολύσεων γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ.

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ)- ΕΟΠΥΥ Αθανάσιος Αποστολόπουλος, ενώ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλης Βλασταράκος υπογράμμισε, ότι «καμία απόλυση γιατρού από τον ΕΟΠΥΥ δεν θα γίνει ανεκτή».

Ο κ. Βλασταράκος κάλεσε τον υπουργό Υγείας «να σταματήσει να προσβάλει τους γιατρούς και να ξεκινήσει άμεσα δημόσιο διάλογο από μηδενική βάση, με τα θεσμικά όργανα των γιατρών».

«Η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θα προχωρήσει άμεσα και θα προχωρήσει γιατί είναι αναγκαία για το σύνολο της κοινωνίας» δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας.

«Ως υπουργείο Υγείας, εμείς, από την αρχή επιδιώξαμε και επιδιώκουμε τον διάλογο. Ο διάλογος εξ' ορισμού δεν μπορεί να γίνει όταν τίθενται προϋποθέσεις. Ειδικά όταν αυτές οι προϋποθέσεις έχουν ως στόχο να ακυρώσουν τη μεταρρύθμιση» πρόσθεσε.

agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :