.

.
Για την σωστή καθημερινή ενημέρωσή σας!

Υπηρεσιακή διαφωνία το ...λουκέτο στα χειρουργεία του “Αττικόν” κατά Άδωνι! Τι έγραψε στο Twitter

Μπορεί ο ίδιος ο διοικητής του Νοσοκομείου “Αττικόν” να δηλώνει ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα πρέπει να κόψει εισαγωγές και χειρουργεία επειδή δεν έχει υλικά, για τον Άδωνι Γεωργιάδη όμως το ζήτημα είναι απλά...
υπηρεσιακό. Η λειτουργία του Αττικόν διαβεβαιώνει η 2η Υγειονομική Περιφέρεια θα συνεχισθεί κανονικά


Σε υπηρεσιακές διαφωνίες αποδίδει τη διακοπή λειτουργίας των χειρουργείων στο Αττικόν ο Άδωνις Γεωργιάδης. 
Έστω κι αν ο διοικητής του νοσοκομείου Ηλίας Λαμπίρης με έγγραφό του ζητά να διακοπούν οι εισαγωγές και τα χειρουργεία καθώς με δυσκολία εξυπηρετούνται ακόμη και τα επείγοντα περιστατικά κατά τις εφημερίες, για τον υπουργό Υγείας όμως και αυτό είναι μια απλή υπόθεση. 
Αιτία των προβλημάτων στο Αττικόν είναι η έλλειψη των κονδυλίων του νοσοκομείου που δεν επιτρέπει πλέον να αγορασθούν ούτε τα βασικά υλικά. 

Πάντως από την πλευρά της η 2 ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια)  δήλωσε πως  σήμερα λάβαμε γνώση ότι τις προηγούμενες ημέρες διαφάνηκε ενδεχόμενο πρόβλημα ρευστότητας, όσον αφορά την προμήθεια υγειονομικού υλικού στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ».
Το πρόβλημα λύθηκε με τη συνεργασία της Οικονομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας.
Κατόπιν τούτου, η λειτουργία του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» συνεχίζεται κανονικά. 


Ο Άδωνις Γεωργιάδης μόλις προσγειώθηκε από το Καζακστάν όπου βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες, έσπευσε να δηλώσει μέσω twitter: “Ως προς το Αττικόν υπήρξε Υπηρεσιακή διαφωνία. Με το που προσγειώθηκα παρενέβην και καμία διακοπή λειτουργίας δε θα υπάρξει” απεφάνθη ο υπουργός Υγείας.


Πάντως και να βρεθούν τα κονδύλια είναι άγνωστο πότε θα αγορασθούν τα υλικά για να καλυφθούν οι ανάγκες. 

Ακολουθεί το έγγραφο του διοικητή του Αττικόν που ενημερώνει ότι πρέπει να σταματήσουν εισαγωγές και χειρουργεία:


 Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία τα υλικά για τον τομέα της γενικής χειρουργικής  κοστίζουν ετησίως 500.000 ευρώ, 2 εκατ. ευρώ κοστίζουν τα ορθοπεδικά υλικά το χρόνο ενώ άλλα 2 εκατ. είναι το κόστος για τα αναλώσιμα των αγγειοχειρουργικών επεμβάσεων. 

Πηγή: Ιatropedia

Δεν υπάρχουν σχόλια :