.

.
Για την σωστή καθημερινή ενημέρωσή σας!

Koριτσάκι στην Καλλιθέα: «Μαμά, πάρε με σπίτι και δεν θα ζητήσω ξανά φαγητό»

Συγκλονιστικό άρθρο της Huffington Post για την Ελλάδα

«Μαμά, πάρε με σπίτι και σου υπόσχομαι ότι δεν θα σου ζητήσω ξανά φαγητό». Με αυτή τη σπαρακτική κραυγή, ένα κοριτσάκι που κατοικεί σε ένα
οικοτροφείο στην περιοχή της Καλλιθέας ικετεύει τη μητέρα του, κρατώντας την από τη φούστα της, να την πάρει πίσω στο σπίτι και στα δύο της αδέλφια που άφησε πίσω. Η μητέρα, που επισκέπτονται για να αγκαλιάσει και να παίξουν με τα παιδιά της στο νηπιαγωγείο που είναι παρέχοντάς τους τροφή και καταφύγιο, τρέχει μακριά κλαίει καθώς δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά για να πάρει τα παιδιά της μαζί της.

«Μα δεν έχουμε φαγητό σπίτι» απαντά η μητέρα ενώ η κόρη απτόητη και με απίστευτη σοβαρότητα της ζητά επίμονα: «Μαμά πάρε με σπίτι και δεν θα πεινάσω ξανά. Στο υπόσχομαι!».
Πρόκειται για μια ιστορία που δημοσιεύει η Huffingtonpost και αφορά σε μια Ελληνίδα μητέρα, η οποία αδυνατεί να αντεπεξέλθει οικονομικά στις καθημερινές ανάγκες του παιδιού της και επισκέπτεται το οικοτροφείο για να του δώσει όση στοργή και αγάπη μπορεί.

Όπως αναφέρει στο άρθρο της η εφημερίδα, η συγκεκριμένη ιστορία δεν είναι η μοναδική, καθώς οι περισσότερες ελληνικές οικογένειες αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία να ανταπεξέλθουν στις βασικές ανάγκες. Μάλιστα, μία έκθεση της Unicef αναφέρει ότι πάνω από 600.000 παιδιά στην Ελλάδα υποσιτίζονται και ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.


Πηγή: xanthipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :