.

.
Για την σωστή καθημερινή ενημέρωσή σας!

Όλες οι αλλαγές στα νοσοκομεία της Αττικής

Ολοκληρώθηκε ο επανασχεδιασμός του υγειονομικού χάρτη της Αττικής από το υπουργείο Υγείας, με άξονα τη μετατροπή των νοσοκομείων χαμηλής πληρότητας σε Μονάδες Χρονίων Παθήσεων ή Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου και, μέσω της κινητικότητας των εργαζομένων, στην ενίσχυση των μεγάλων νοσοκομείων του λεκανοπεδίου.
Η μετακίνηση και η διαθεσιμότητα του προσωπικού των νοσοκομείων, καθώς και η αλλαγή χρήσης νοσοκομείων μονοπώλησαν τη συνάντηση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ), κ. Γ. Πατούλη με τον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνη Γεωργιάδη, το μεσημέρι της Πέμπτης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός Υγείας επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι κανείς εργαζόμενος σε δημόσιο νοσοκομείο δεν πρόκειται να χάσει τη θέση του, καθώς και ότι δεν πρόκειται να μπουν σε καθεστώς κινητικότητας οι γιατροί.

Τι αλλάζει στα νοσοκομεία

Όπως δήλωσε ο κ. Πατούλης, έγινε αποδεκτή η πρόταση του ΙΣΑ για το Παίδων Πεντέλης ώστε να μην είναι συνδεδεμένο με το Παίδων «Αγία Σοφία» αλλά με το Σισμανόγλειο. Μαζί με το «Αμαλία Φλέμιγκ» θα αποτελέσουν σύμπλεγμα νοσοκομείων για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της βορειοανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με το σχέδιο, στο «Αμαλία Φλέμιγκ» θα αναπτυχθεί Μονάδα Αποκατάστασης και Ιατρεία Νοσηλείας μίας ημέρας (one day clinic). Αναμένεται να διατηρηθούν η Παθολογική, η Καρδιολογική και η Χειρουργική Κλινική, ενώ η Πνευμονολογική, η Οφθαλμολογική, η Ορθοπαιδική, η Ουρολογική και η Νεφρολογική κλινική θα μετακινηθούν σύμφωνα με το επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας.

Το νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι» μετατρέπονται σε νοσηλευτικό ίδρυμα με πλήρη εφημέρευση και ενισχύεται με ειδικότητες και προσωπικό, όπως και η Παμμακάριστος.

Επίσης, ενισχύονται με ειδικότητες που δεν διαθέτουν ή υπολειτουργούν όπως τα νοσοκομεία «Σωτηρία», «Λαϊκό», «Σισμανόγλειο», «Θριάσειο», «Τζάνειο» και άλλα.

Το «Σπηλιοπούλειο» θα μετατραπεί σε Κέντρο Περίθαλψης Χρονίως Πασχόντων καθώς και κέντρο Ακτινοθεραπείας.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων θα συνεχίσουν να λειτουργούν εξωτερικά ιατρεία τα οποία θα συνδέονται με το «Αγία Ολγα» και το προσωπικό θα μετακινηθεί στο νοσοκομείο της Παμμακάριστου ή στους «Αγίους Αναργύρους».

Η Πολυκλινική θα λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου από τις 8 το πρωϊ ως τις 8 το βράδυ και οι κλινικές θα μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία. Θα στεγάσει επίσης Καρδιολογική και Παθολογική Μονάδα Αποθεραπείας.
Τέλος, σε ό,τι αφορά στο νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» θα γίνει μεταφορά ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε νοσοκομεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Το νοσοκομείο θα μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου ενώ μέρος των κλινών θα φιλοξενεί χρόνια περιστατικά που δεν χρήζουν περαιτέρω νοσηλείας σε νοσοκομεία της ίδιας περιφέρειας.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :