.

.
Για την σωστή καθημερινή ενημέρωσή σας!

Μεγαλη τριτη θα πληρωθούν οι γιατροι τις εφημερίες.

∆ιαβεβαίωση από τον υπουργό Υγείας ότι έως τη M.Τρίτη θα έχουν πληρωθεί αναδρομικά όλες οι δεδουλευμένες εφημερίες των ιατρών έδωσε χθες από τη Βουλή ο υπουργός Υγείας A.Λυκουρέντζος.
Ενημερώνοντας την αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός επισήμανε ότι n κατάσταση ομαλοποιείται και ότι έως τις 30 Απριλίου θα πληρωθούν εφημερίες με αναδρομική ισχύ.

Η σχετική τροπολογία, n οποία προβλέπει καταβολή δεδουλευμένων εφημέριων που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Οκτώβριο του 2012, ύφους 109.000.000 ευρώ, ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια και με βάση όσα υποστήριξε χθες ο κ. Λυκουρέντζος ανοίγει πλέον ο δρόμος για να λυθεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που ταλάνιζε το ιατρικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο υπουργός Υγείας, μάλιστα, υποστήριξε ότι από την 1η Ιουνίου 2013 τα νοσοκομεία δεν θα αντιμετωττίζουν κανένα πρόβλημα με την καθυστέρηση καταβολής των εφημεριών. Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, ο κ. Λυκουρέντζος επισήμανε ότι από εδώ και πέρα οι εφημερίες δεν μπορεί να γίνονται καθ' υπέρβαση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων και ότι πρέπει να σταματήσει n αντίληψη που θέλει την εφημερία να εκλαμβάνεται ως ευκαιρία για δεύτερο μισθό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :