.

.
Για την σωστή καθημερινή ενημέρωσή σας!

Λυκουρέντζος στη Βουλή: Οι εφημερίες του τελευταίου τριμήνου θα εξοφληθούν άμεσα (Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε!)

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή την Παρασκευή 15 Μαρτίου ο υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των απλήρωτων εφημεριών, την ευθύνη του οποίου απέδωσε στο ΓΛΚ, λέγοντας επί λέξει:

«υπάρχει ένα ζήτημα αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών, το οποίο θα αντιμετωπιστεί εντός της εβδομάδος. Υπήρξε πρόβλημα εκ μέρους του Γενικού Λογιστηρίου και οι εφημερίες του τελευταίου τριμήνου θα εξοφληθούν άμεσα».
Για να δείτε το πλήρες απόσπασμα από τα Πρακτικά της Βουλής κάντε κλικ εδώ και πηγαίνετε στη σελίδα 14.
Είναι προφανές πως οι κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν σε πολλά Νοσοκομεία της χώρας και κλιμακώνονται την ερχόμενη εβδομάδα αναγκάζουν την κυβέρνηση να σπάσει την ομερτά που έχει επιβάλλει στο ζήτημα των απλήρωτων εφημεριών. Από πλευράς του το ΓΛΚ διαψεύδει τον κ. Λυκουρέντζο και ισχυρίζεται ότι θα απαιτηθεί νομοθετική ρύθμιση για να καταστεί δυνατή η καταβολή εφημεριών Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου 2012, ενώ το ζήτημα των προεγκρίσεων μπορεί να προκαλέσει κωλύματα και σε εφημερίες του 2013. Επιπλέον στο ζήτημα των απλήρωτων πρόσθετων εφημεριών που ανάγονται από τον Αύγουστο του 2012 δε δίδεται καμία απάντηση από τον υπουργό.
Επειδή διαβεβαιώσεις όπως η παραπάνω έχουν ήδη δοθεί δεκάδες χωρίς κανένα αντίκρισμα, για τούτο και οι κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται για την ερχόμενη εβδομάδα είναι επιβεβλημένο να πραγματοποιηθούν και να γενικευτούν σε όλη τη χώρα.
Είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος για να εισπράξουμε τα δεδουλευμένα.

Συναδελφικά
Δημήτρης Βαρνάβας

Δεν υπάρχουν σχόλια :