.

.
Για την σωστή καθημερινή ενημέρωσή σας!

Διοικητές Ταμείων: Ό,τι εισπράττουμε δίνουμε στον ΕΟΠΥΥ

«Σκούρα» τα βλέπουν οι διοικητές των ασφαλιστικών οργανισμών μετά την επίπληξη που δέχθηκαν την Τρίτη 12/2 από τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για το γεγονός ότι δεν είναι συνεπείς ως προς την απόδοση των εισφορών υπέρ υγείας στον ΕΟΠΥΥ.

«Θα καταβάλουμε κάθε μήνα στον ΕΟΠΥΥ ό,τι εισπράττουμε» δηλώνουν προς «Το Βήμα» ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος και η πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) κυρία Γεωργία Κωτίδου, τονίζοντας και οι δύο ότι δίνουν προτεραιότητα στις συντάξεις.
«Τη μία πρέπει να πληρώσουμε τη σύνταξη, την άλλη το φάρμακο… Σαφώς δίνουμε προτεραιότητα στη σύνταξη» σημειώνει ο κ. Σπυρόπουλος και η κυρία Κωτίδου προσθέτει:«Ως προς τα ποσά έχουμε δυσκολία να είμαστε συνεπείς. Το θέμα είναι να πληρώσει τις εισφορές του ο επαγγελματίας. Όταν εισπράττουμε, δίνουμε».
«Να δούμε ποιοι θα βγάζουν τις συντάξεις»
Ένα άλλο πρόβλημα του ΕΟΠΥΥ, το οποίο έθιξε στη σύσκεψη της Τρίτης ο Πρωθυπουργός, είναι το λιγοστό προσωπικό. Μάλιστα αναφέρθηκε ότι απαιτούνται 1.000 εργαζόμενοι εκ των οποίων οι 500 θα είναι από το ΙΚΑ.
«Ας μας πάρουν 500 άτομα και να δούμε μετά ποιοι θα βγάζουν τις συντάξεις. Καλούμαστε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο. Οι κύκλοι δεν τετραγωνίζονται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπυρόπουλος.
Από την πλευρά της η κυρία Κωτίδου ανέφερε ότι από τον ΟΑΕΕ έχει φύγει προσωπικό προς τον ΕΟΠΥΥ. «Στον τομέα αυτόν δεν… οφείλουμε» είπε.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) κ. Μιχάλης Κούτρας δήλωσε ότι ο Οργανισμός αποδίδει στον ΕΟΠΥΥ έγκαιρα και στο σύνολό τους τις εισφορές. «Οι δημόσιοι υπάλληλοι», είπε, «στηρίζουν περισσότερο από κάθε άλλον επαγγελματία το σύστημα υγείας της χώρας».
 
http://iatroinet.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :