.

.
Για την σωστή καθημερινή ενημέρωσή σας!

Associated Press: O Ελβετικός Ερυθρός Σταυρός περικόπτει την παροχή αίματος στην χρεωκοπημένη Ελλάδα (Left.gr)

Ο Ελβετικός Ερυθρός Σταυρός περικόπτει την παροχή αίματος απο δότες, στην Ελλάδα, επειδή η πληγείσα οικονομικά χώρα οικονομικά απέτυχε να πληρώσει τις οφειλές της εγκαίρως, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας μεταγγίσεων του ΕΕΣ, την Τρίτη.Ο Rudolf Schwabe επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ των ελβετικών μέσων ενημέρωσης ότι η Ελλάδα είχε  χρέη πολλών εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων  κατά το παρελθόν. Αν και οι εν λόγω οφειλές αποπληρώθηκαν, ο μη κερδοσκοπικός Ελβετικός Ερυθρός Σταυρός  αποφάσισε να μειώσει κατά το ήμισυ τις αποστολές του αίματος στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να περιορίσει τον οικονομικό κίνδυνο της οικονομικής, όπως δήλωσε.

Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας ζήτησαν να γίνει περικοπή δημοσίων δαπανών για φαρμακευτικά προϊόντα, στο πλαίσιο των συμφωνιών διάσωσης.

Το Ελβετικό αίμα που αποστέλλεται στην Ελλάδα προέρχεται από αχρησιμοποίητα αποθέματα έκτακτης ανάγκης και έχει οριστεί για ανθρωπιστική χρήση. Στο παρελθόν, ο ΕΕΣ  χρέωνε την  Ελλάδα 5 εκατ. ελβετικά φράγκα ($ 5.400.000) για την κάλυψη των δαπανών της για την παροχή 28.000 φιαλών αίματος τον χρόνο.

"Γι 'αυτό είχαμε από καιρό συζητήσει με το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας," δήλωσε ο Schwabe. Οι Ελβετοί θα μειώσουν σταδιακά τις αποστολές τους στην Ελλάδα σε 14.000 πακέτα ετησίως μέχρι το 2020, ενώ την ίδια στιγμή θα παρέχουν στην χώρα τεχνογνωσία για να αναπτύξει το δικό της σύστημα αιμοδοσίας, δήλωσε. "Με αυτόν τον τρόπο δεν θα υπάρχει ανθρωπιστικό πρόβλημα."

Οι Έλληνες αξιωματούχοι του Υπουργείου Υγείας επέμειναν ότι η Ελλάδα εκπλήρωνε  πάντα το μέρος της συμφωνίας της με τους Ελβετούς και αυτή η μείωση των εισαγωγών ήταν μέρος ενός σχεδίου για την ενίσχυση της εγχώριας δωρεάς αίματος, οι οποία σήμερα ανέρχεται σε περίπου 670.000 φιάλες κάθε χρόνο.

Μετάφραση: LEFTeria-news - See more at: http://www.left.gr/news/associated-press-o-elvetikos-erythros-stayros-perikoptei-tin-parohi-aimatos-stin-hreokopimeni#sthash.yPt323oU.dpuf
Δημοσίευση σχολίου