.

.
Για την σωστή καθημερινή ενημέρωσή σας!

ΕΟΠΥΥ Χωρίς δωρεάν εξετάσεις ano 1η Φεβρουαρίου

Από την τσέπη τους φαίνεται ότι θα πληρώνουν για τις εξετάσεις τους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ ano την 1η Φεβρουαρίου. 

Γιατροί, ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα είναι αποφασισμένοι να ξεκινήσουν επίσχεση εργασίας, μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας να τους καταβληθούν τα οφειλόμενα των προηγούμενων ετών μειωμένα από 8%-20%. 

Όπως αποφάσισαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας, αλλά και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, τις επόμενες ημέρες θα καταβληθούν σταδιακά 1,7 δισ. ευρώ σε όσες οφειλές έχουν εκκαθαριστεί. Ειδικότερα, οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ από το 2010 έως τις 31.12.2011 θα δοθούν στις φαρμακευτικές εταιρείες με κούρεμα 1%. Οι ιδιωτικές κλινικές θα λάβουν τα χρήματά τους με έκπτωση 8%, τα διαγνωστικά κέντρα με 10% έως 20%, ανάλογα με το αν έχουν μεγάλο τζίρο, και οι γιατροί, στους οποίους οφείλονται χρήματα από το 2010, με μείωση από 10% έως 20%, επίσης ανάλογα με τον τζίρο τους.
 
Οι προμηθευτές υγειονομικού υλικού θα υποστούν μείωση 20%, ενώ οι φυσιοθεραπευτές 10%. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, στόχος είναι η αποπληρωμή των οφειλών του παρελθόντος να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Μαρτίου

Τα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :