.

.
Για την σωστή καθημερινή ενημέρωσή σας!

Ποιοι παίρνουν σειρά για να πληρωθούν (;) από τον ΕΟΠΥΥ- Capital.gr

Δύσκολο αποδεικνύεται τελικά στην πράξη να τηρήσει ο ΕΟΠΥΥ τις ημερομηνίες πληρωμών προς τους ιδιώτες γιατρούς αλλά και τις κλινικές, ενώ ακόμη πιο αμφίβολη φαίνεται η τήρηση του χρονοδιαγράμματος πληρωμής προς τους φαρμακοποιούς.

Σύμφωνα λοιπόν με τις ημερομηνίες που είχαν ανακοινωθεί για την εξόφληση των φαρμακείων, ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να καταβάλλει μέχρι τις 12 Νοεμβρίου τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Το συνολικό ποσό της οφειλής για τις συνταγές που εκτελέστηκαν το παραπάνω δίμηνο είναι 506 εκατ. ευρώ (261 εκατ. ευρώ αφορούν τις συνταγές του Ιουλίου και 245 εκατ. ευρώ τις συνταγές του Αυγούστου). Η αποπληρωμή μάλιστα είχε εξαρχής προγραμματιστεί να γίνει σταδιακά και ξεκίνησε στις 12 Οκτωβρίου.
Μέχρι στιγμής ωστόσο, ο ΕΟΠΥΥ έχει πληρώσει –με δόσεις– 165 εκατ. ευρώ, δηλαδή μόλις το 32,5% της συνολικής οφειλής. Έτσι θεωρείται πολύ δύσκολο να καταφέρει ο οργανισμός να φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις του, ενώ κύκλοι των φαρμακοποιών εκτιμούν πως αν χρειάστηκαν τρεις εβδομάδες για να συγκεντρωθεί το 1/3 των οφειλών, τότε δείχνει να είναι απίθανο να αποπληρωθεί το υπόλοιπο 67,5% την εβδομάδα που έρχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια :