.

.
Για την σωστή καθημερινή ενημέρωσή σας!

Ο θάνατος του γιατρουδάκου! Τι χάνουν οι γιατροί με τα νέα μέτρα

Κάποτε ήταν το επάγγελμα που είχε εκτός από κοινωνικό κύρος και πολλές αποδοχές. 
Πλέον όμως το επάγγελμα του γιατρού, για το οποίο απαιτούνται σπουδές συνήθως πάνω από 10 χρόνια, δεν διαφέρει σχεδόν σε τίποτε οικονομικά από αυτό του ανειδίκευτου εργάτη. Και τα πιο δύσκολα έρχονται τώρα με τα νέα μέτρα του μνημονίου…
Νέες περικοπές περιμένουν τους νοσοκομειακούς γιατρούς με τα νέα μέτρα του μνημονίου που περνούν από τη βουλή. 
Το φρέσκο… κούρεμα των εισοδημάτων προέρχεται φυσικά από τη μείωση των ειδικών μισθολογίων στα οποία εντάσσονται και οι νοσοκομειακοί γιατροί. 
Ειδικότερα οι μειώσεις που θα είναι κλιμακωτές στα ειδικά μισθολόγια θα έχουν και αναδρομική ισχύ από 1/8/2012 ενώ θα κυμανθούν ακόμη και έως το 18%.
Τι σημαίνει αυτό για τις τσέπες των γιατρών; Ότι θα χρειασθεί να καταβάλουν ως …συνδρομή για την τρόικα τουλάχιστον άλλον 200 με 300 ευρώ ανάλογα το μισθό τους και την κλίμακα που βρίσκονται. 
Και το αξιοσημείωτο είναι ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί του ΕΣΥ έχουν υποστεί ήδη κούρεμα των αποδοχών τους κατά περίπου 30 με 40% όλο το προηγούμενο διάστημα. 
Έτσι πλέον ένα νοσοκομειακός γιατρός που δεν ανήκει στην κατηγορία των … «φακελάκηδων» δε θα εισπράττει ούτε καν 1500 ευρώ μαζί με τις εφημερίες. Όσο για τους ειδικευόμενους αν ξεπερνούν τα 1000 ευρώ, θα είναι μάλλον τυχεροί…
 
Δήμητρα Ευθυμιάδου
πηγή: iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :