.

.
Για την σωστή καθημερινή ενημέρωσή σας!

Απάτη - μαμούθ 10 εκατ. ευρώ στον ΟΠΑΔ!

Μια νέα απάτη στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου στον Πειραιά, η οποία προκάλεσε στο δημόσιο ζημιά 10 εκατ. ερευνά το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας ύστερα από καταγγελίες.

Μια νέα απάτη στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου στον Πειραιά, η οποία προκάλεσε στο δημόσιο ζημιά 10 εκατ. ευρώ ερευνά το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας ύστερα από καταγγελίες.
Σύμφωνα με το protothema.GR, υπάλληλοι του ΥΠΑΔ Πειραιά σε συνεργασία με γιατρούς, αλλά και ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων πλαστογραφούσαν υπογραφές και σφραγίδες δεκάδων
ανυποψίαστων γιατρών, ακόμη και γιατρών που είχαν αποβιώσει, παρουσιάζοντας ψεύτικες εξετάσεις ασθενών για τις οποίες πληρώνονταν στην συνέχεια προσκομίζοντας πλαστά παραστατικά και ζημίωναν το ταμείο των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Σύμφωνα με την έκθεση που έχει κατατεθεί στις αρμόδιες Αρχές η έρευνα αφορά την περίοδο 2003 έως και 2005 καθώς πριν από το 2003 τα στοιχεία δεν είναι μηχανογραφημένα, ενώ όταν ξεκίνησε ο έλεγχος το 2010 ξέσπασε πυρκαγιά στο αρχείο της υπηρεσίας, που σύμφωνα με τους ελεγκτές κατέστρεψε πολλά στοιχεία και δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των ελεγκτών περισσότεροι από 100 γιατροί που φέρονται να έχουν υπογράψει και σφραγίσει παραπεμπτικά εξετάσεων έχουν ελεγχθεί ενώ έχει διαπιστωθεί πως από περίπου 770 εντολές οι 680 έχουν πλαστογραφηθεί. Η έρευνα συνεχίζεται και ήδη έχει ασκηθεί δίωξη κατά γιατρών στο Ζ ανακριτικό τμήμα του Πειραιά ενώ εκκρεμούν και μηνύσεις από γιατρούς που πλαστογραφήθηκαν οι υπογραφές και οι σφραγίδες τους.
Δημοσίευση σχολίου