.

.
Για την σωστή καθημερινή ενημέρωσή σας!

Παπαγεωργίου: Θέλεις να κλείσεις ραντεβού; 2 ευρώ! (altrer thes.gr)

Την απόφαση της για ανάθεση των τηλεφωνικών ραντεβού των Εξωτερικών Ιατρείων σε ιδιωτική εταιρεία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης κοινού ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στην Θεσσαλονίκη.


Όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι προχωρούν σήμερα σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία "η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου είναι, πιστή και αμετακίνητη στην πεποίθηση της περί ιδιωτικοποίησης των πάντων στο νοσοκομείο".
 
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο η Διοίκηση του νοσοκομείου σχεδιάζει να παραχωρήσει την εν λόγω υπηρεσία σε ιδιώτες, μετακυλώντας το κόστος λειτουργίας της στους ασθενείς, και καθιστώντας απαγορευτική λόγω του πρόσθετου κόστους, ακόμα και την επίσκεψη στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία για μεγάλη μερίδα πολιτών. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν το ποσό των 2 ευρώ έξτρα επιβάρυνση των πολιτών για την εν λόγω υπηρεσία.
 
Το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. Παπαγεωργίου, έχει εκφράσει επανειλημμένα και με όλους τους τρόπους την αντίθεση του στην άνευ όρων παράδοση των ζωτικών λειτουργιών του νοσοκομείου δε ιδιωτικές επιχειρήσεις, γεγονός που μετατρέπει σταδιακά και νομοτελειακά την υγεία από κοινωνικό αγαθό σε κερδοσκοπικό προϊόν.
 
Οι εργαζόμενοι καλούν τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να αφουγκραστεί τα κελεύσματα των καιρών, και με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους και την κοινωνία, να αναστείλει οποιαδήποτε περαιτέρω προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νοσοκομείου.
 
Μέχρι τότε, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου δηλώνουν πως θα παραμείνουν σε αγωνιστική εγρήγορση με προοπτική να κλιμακώσουν τον αγώνα τους αν δεν υπάρξει μια δίκαιη λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :