.

.
Για την σωστή καθημερινή ενημέρωσή σας!

Βόμβα έτοιμη να εκραγεί η Υγεία στη Λακωνία! Σε επίσχεση εργασίας οι πάντες! (FLY NEWS)

Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας

"Το σύνολο των ιατρών της χώρας παρακολουθούμε από την 1/1/2012 το θέατρο του παραλόγου στο χώρο της Υγείας .Με πρόσχημα το ΔΝΤ και την Τρόικα το Υπουργείο Υγείας γκρεμίζει καθημερινά  με επικίνδυνες αποφάσεις το σύστημα Υγείας –Δημόσιο και Ιδιωτικό- και διαλύει κάθε έννοια ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
Οι Υπηρεσίες Υγείας απαξιώνονται ολοένα και περισσότερο στο όνομα προϋπολογισμών και προσθαφαιρέσεων, τα Δημόσια Νοσοκομεία συρρικνώνονται, οι αγροτικοί γιατροί των 700 Ευρώ καλούνται να πληρώσουν χειρόγραφες συνταγές όταν εξυπηρετούν τους ασθενείς, ενώ την ίδια στιγμή δαπανώνται τεράστια κονδύλια για να στηρίξουν τη μηχανοργάνωση, την επίπλωση και τους μισθούς στελεχών του πολυδιαφημισμένου ΕΟΠΥΥ, που επιβιώνει μόνο χάρη στην αίσθηση καθήκοντος των γιατρών απέναντι στους ασφαλισμένους.

Ο ευτελισμός του ιατρικού επαγγέλματος και της Ιατρικής Επιστήμης συμπληρώνεται με την επιλογή του φαρμάκου στον πάγκο του φαρμακείου με κριτήρια παρατηρητηρίου τιμών και λιανικής αγοράς με όποιο κίνδυνο αυτό ενέχει για τον ασθενή.

Την ίδια στιγμή:

1. οι ιατροί -πάροχοι Υπηρεσιών Υγείας στον ΕΟΠΥΥ αναγκάζονται να συμπληρώνουν τους ασφαλισμένους σε 4 διαφορετικά σημεία:
-μηνιαία συγκεντρωτική λίστα που κατατίθεται στις τοπικές ΥΠΑΔ
-ατομικό συνταγολόγιο που υπογράφει ο ασφαλισμένος
-στο ediagnosis
-στο edapy

Αλήθεια , σκέφτηκε κάποιος να ενοποιήσει τα 2 ηλεκτρονικά συστήματα ώστε να καταχωρούνται αυτόματα οι ασθενείς από το ediagnosis στο edapy??? Ή μήπως αυτό εξυπηρετεί προνομιακές θέσεις εργασίας στο ηλεκτρονικό σύστημα-φάντασμα, που κανείς δεν γνωρίζει ποιος έστησε και διαχειρίζεται???

2. Oι ιατροί -πάροχοι Υπηρεσιών Υγείας στον ΕΟΠΥΥ θα αμειφθούν –όταν αμειφθούν -με το καθαρό ποσό περίπου των 7 ΕΥΡΩ τα οποία θα αποπληρώσουν τόσο τις ιατρικές υπηρεσίες μας όσο και τα αναλώσιμα των υπολογιστών μας

3.οι ιατροί -πάροχοι Υπηρεσιών Υγείας στον ΕΟΠΥΥ είναι οι απλήρωτοι ιατροί του ΟΠΑΔ που έχουν ήδη υποστεί αυθαίρετη -από μέρους του ΟΠΑΔ- μείωση των ήδη δεδουλευμένων τους κατά την εκκαθάριση από τις Υπηρεσίες.

4.οι ιατροί -πάροχοι Υπηρεσιών Υγείας στον ΕΟΠΥΥ είναι απλήρωτοι από τις συμβάσεις του ΙΚΑ κατά τους τελευταίους μήνες του 2011.

5.οι ιατροί -πάροχοι Υπηρεσιών Υγείας στον ΕΟΠΥΥ στη ΛΑΚΩΝΙΑ ήταν οι μοναδικοί γιατροί της Περιφέρειας που δεν αποπληρώθηκαν τον Δεκέμβριο για το 2010 λόγω αδυναμίας της ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΗΣ τοπικής ΥΠΑΔ- φανταζόμαστε ότι την ίδια στιγμή τα γραφεία του Υπουργού, των Γενικών Γραμματέων και του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ βρίθουν γραμματέων και καλοπληρωμένων ειδικών συμβούλων .

6.οι ιατροί -πάροχοι Υπηρεσιών Υγείας στον ΕΟΠΥΥ είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν στενά τις καθημερινές αποφάσεις του Οργανισμού και του Υπουργείου και κυρίως τις διευκρινήσεις και ανακλήσεις ΦΕΚ της επόμενης ημέρας ΑΠΟ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΥΣ.

7. Οι εργαστηριακοί γιατροί βιώνουν συνθήκες ανασφάλειας μη γνωρίζοντας ούτε το πλήθος των εξετάσεων που μπορούν να πραγματοποιήσουν και κυρίως ούτε τον τρόπο που ο ΕΟΠΥΥ θα τους αποζημιώσει.

8. Χρησιμοποιώντας αναχρονιστικό κατάλογο εξετάσεων και κανένα έλεγχο για τη διπλή καταγραφή εξετάσεων για τον ασθενή, δημιουργείται μόνο τροχοπέδη στους γιατρούς και στερείται ποιοτικός και αντικειμενικός χρόνος εξέτασης από τους ασθενείς μας.

9.Επιπλέον, η διόγκωση της γραφειοκρατίας με το EDAPY και τους κλειδαρίθμους με δεδομένη την ως τώρα ανύπαρκτη πολιτική αποπληρωμών εγείρει σοβαρές υπόνοιες μεγάλης καθυστέρησης στις πληρωμές.

Κατόπιν όλων αυτών, οι γιατροί παρακολουθούμε με θλίψη την εξέλιξη της καταρχήν θετικής ιδέας του ΕΟΠΥΥ - στον οποίο συμμετείχαμε με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αντίληψη του αντίκτυπου της οικονομικής κρίσης στον έλληνα ασφαλισμένο- σε μία τεράστια κοροϊδία καθώς και τη μετατροπή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και παραπεμπτικογραφίας σε ένα τέρας γραφειοκρατείας.

Η Γ.Σ. του Ι.Σ. Λακωνίας ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ από
•    1/4/2012  ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ έως ότου αποπληρωθούν οι υποχρεώσεις του κράτους για τα ήδη δεδουλευμενα  μας.
•    ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και των ασφαλισμένων, ώστε επιτέλους να γνωρίζουν και οι ασθενείς μας ποιος ευθύνεται και προκαλεί την κατανάλωση των εργατοωρών τους μπροστά σε αρρύθμιστα και χρονοβόρα ηλεκτρονικά συστήματα και έκπληκτους ιατρούς.
Αναμένοντας τις ενέργειες των υπευθύνων επιφυλασσόμαστε κάθε  νόμιμου δικαιώματος μας, προκειμένου  να περισώσουμε την επιστημονική και επαγγελματική μας αξιοπρέπεια"

Δεν υπάρχουν σχόλια :