.

.
Για την σωστή καθημερινή ενημέρωσή σας!

Χωρίς αγροτικούς γιατρούς μένει η Λήμνος και ο Άγιος Ευστράτιος (ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ (blog))

Ξέρουμε όλοι ότι ένα μεγάλο μέρος των αναγκών της υπαίθρου σε υπηρεσίες υγείας καλύπτεται από τους αγροτικούς γιατρούς. Στη Λήμνο και τον Άη Στράτη οι θέσεις των αγροτικών είναι 10:

  • 4 – Νοσοκομείο – ΚΥ Λήμνου
  • 2 – Περιφερειακό Ιατρείο Αγίου Ευστρατίου
  • 4 – Περιφερειακά Ιατρεία Λήμνου
Από τις παραπάνω θέσεις προκηρύχθηκαν στις 15 Φρβρουαρίου οι 6 (κλικ ΕΔΩ) τα δε αποτελέσματα ανακοινώθηκαν ΕΔΩ
Αναφορικά με τη Λήμνο η προκήρυξη είναι η παρακάτω:
1895
ΚΥ ΛΗΜΝΟΥ Α
17/3/12
ΓΝ-ΚΥ ΛΗΜΝΟΥ
ΛΕΣΒΟΥ
1896
ΚΥ ΛΗΜΝΟΥ Β
20/6/12
ΓΝ-ΚΥ ΛΗΜΝΟΥ
ΛΕΣΒΟΥ
1897
ΚΥ ΛΗΜΝΟΥ Γ
19/3/12
ΓΝ-ΚΥ ΛΗΜΝΟΥ
ΛΕΣΒΟΥ
1871
ΠΙ ΑΤΣΙΚΗΣ
ΑΓΟΝΟ
ΚΕΝΟ
ΓΝ-ΚΥ ΛΗΜΝΟΥ
ΛΕΣΒΟΥ
1858
ΠΙ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ Α
ΑΓΟΝΟ
1/11/11
ΓΝ-ΚΥ ΛΗΜΝΟΥ
ΛΕΣΒΟΥ
1859
ΠΙ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
ΑΓΟΝΟ
13/3/12
ΓΝ-ΚΥ ΛΗΜΝΟΥ
ΛΕΣΒΟΥ
Το θέμα είναι ότι στον πίνακα των αποτελεσμάτων η Λήμνος δεν υπάρχει πουθενά.
Η πολιτική της κυβέρνησης με τις συνεχείς μειώσεις στις αποδοχές των γιατρών, η εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας και τέλος η κάκιστη διοίκηση τόσο από πλευράς Κατσιφαράκη όσο και από πλευράς Τσούνη έκαναν τους νέους γιατρούς να αποφύγουν το νησί. Αυτά είναι τα κατορθώματα του Λοβέρδου και των ντόπιων υποτακτικών του. Λίγο – λίγο καταφέρνουν να αφήσουν χωρίς περίθαλψη το νησί πράγμα που ελάχιστα βέβαια τους ενδιαφέρει αφού καταφέρνουν να κρατούν το κόστος χαμηλά.

Είναι καιρός ο κόσμος και οι αρχές του νησιού να κινητοποιηθούν. Μπορεί να μην είμαστε σε θέση να αλλάξουμε τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης που έχει βάλει σκοπό να διαλύσει την υγεία, αλλά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους ντόπιους εκφραστές αυτής τη πολιτικής που με την αλαζονεία τους και την ευνοιοκρατία έχουν αναγάγει την κακοδιοίκηση σε καθεστώς.
Οι δήμαρχοι της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου οφείλουν να μπούνε μπροστά στις κινητοποιήσεις για ένα αυτοτελές, αξιόπιστο, νοσοκομείο.
Όταν παίζεται η υγεία και η ζωή των παιδιών και των πατεράδων μας κανείς δεν έχει δικαίωμα να μη συμμετέχει, αλλιώς όταν τα βρούμε μπροστά μας θα είναι πολύ αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :