.

.
Για την σωστή καθημερινή ενημέρωσή σας!

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

Συγκέντρωση έξω από τον ΕΟΠΥΥ στην κάθοδο της Κηφισίας πραγματοποίησαν  εργαζόμενοι στις ιδιωτικές κλινικές, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες. Η απάντηση του Υπουργείου.


Της Βασιλικής Αγγουρίδη
Στους δρόμους βγήκαν σήμερα εργαζόμενοι στις ιδιωτικές κλινικές, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερο από δύο μήνες. Η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν έξω από το κεντρικό κτήριο του ΕΟΠΥΥ στη Λεωφόρο Κηφισίας, πραγματοποίησε κυκλοφοριακό χάος για αρκετή ώρα.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων των Ιδιωτικών Κλινικών της χώρας διαμαρτύρονται για την καθυστερημένη πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ αλλά και τις οφειλές των υπόλοιπων ταμείων.
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους,  ενώ για δεκαετίες τα ασφαλιστικά ταμεία κατέβαλαν προκαταβολή 90% εντός του επόμενου μήνα από την πραγματοποίηση των νοσηλειών, μέχρι σήμερα ο ΕΟΠΥΥ δεν τους έχει καταβάλλει την προκαταβολή για τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο, καθώς και τα χρέη των πέντε ταμείων που εντάχτηκαν στον Οργανισμό,  για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011.
Η παύση των πληρωμών είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία καταβολής μισθών για περισσότερο από δύο μήνες στους εργαζόμενους, αρκετοί από τους οποίους βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, αλλά και μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ, η αδυναμία προμήθειας υλικών επεμβάσεων και φαρμάκων και η αδυναμία προμήθειας φυσικού αερίου και πετρελαίου. Έτσι, συσσωρεύονται τα χρέη των κλινικών προς προμηθευτές και τρίτους, οι οποίοι ξεκίνησαν ήδη διαδικασίες έκδοσης διαταγών πληρωμής και αιτήσεων για συντηρητικές κατασχέσεις των κλινικών.
Πάντως, σύμφωνα με το Υπουργείο, «έχουν ήδη εκταμιευθεί 100 εκατομμύρια ευρώ για την αποπληρωμή μέρους των οφειλών προς τις ιδιωτικές κλινικές των ασφαλιστικών Ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ».
Μάλιστα, αναφέρουν πως, στο πλαίσιο της κάλυψης των αναγκών  και των υποχρεώσεων  που προέκυψαν από τη μεταφορά των τεσσάρων ασφαλιστικών Ταμείων στον ΕΟΠΥΥ,  οι οφειλές αναμένεται να αποπληρωθούν στο σύνολο τους άμεσα, δεδομένης της δέσμευσης του υπουργείου Οικονομικών για χρηματοδότηση ύψους 1,5 δισ. ευρώ για την εξόφληση

Δεν υπάρχουν σχόλια :